Životna zajednica muškarca i žene

 Životna zajednica muškarca i žene

Brak je životna zajednica muškarca i žene, a važno pitanje je kako brak održati kroz cijeli život. U početku je sve divno i krasno, zaljubljeni ste i sigurni kako je ta osoba pravi odabir za vas. S druge strane, većina brakova završi razvodom, a razlog je uglavnom nedostatak komunikacije.

Rješavanje problema je ključno u svakoj vezi i to se uči kroz cijeli život. Razgovorom i prihvaćanjem mana druge osobe idete pravim putem jer ste svjesni kako savršena osoba ne postoji, a jednako kao i vaš bračni drug i vi imate određene mane koje njega mogu živcirati. Neprestano treba raditi na vezi i održavati strast u braku.

Bitno je odvojiti vrijeme za partnera, prepustite se i eksperimentirati što više. Pazite na to da oba partnera imaju svoje vlastito vrijeme i tada trebate uživati u tome. Nikad ne uzimajte partnera zdravo za gotovo te se ponašajte prema njemu isto onako kako i vi želite da se on prema vama ponaša.

Pazite da vaš brak ne postane rutina, trudite se zabavljati zajedno, radite ono što se radili na početku veze. Tajna sretnog braka je iskren dijalog u kojem se poštuju stavovi i emocije oba partnera tj. onaj koji rješava sve probleme i nedoumice.