Zašto se prsten nosi na lijevoj ruci na četvrtom prstu?

Zašto se prsten nosi na lijevoj ruci na četvrtom prstu?

Kada vidite osobu koja nosi prsten na lijevo ruci i to na četvrtom prstu odmah znate da je oženjena. No, vidjeli ste vjerojatno i parove koji nose vjenčani prsten na istom prstu desne ruke. Prije je to bila tradicija nositi na lijevoj ruci jer se vjerovalo kako korz četvrti prst na ruci prolazi vena koja ide direktno do srca. Ta vena je prozvana vena amoris – na latinskom vena ljubavi.

Kinezi imaju i svoju teoriju. Svaki prst na ruci simbolizira jedan dio vas. Nećemo nabrojati sve, ali reći ćemo samo kako je četvrti prst simbol muža ili žene. Probajte sada ovo:

Spojite jagodice prstiju lijeve i desne ruke, ali srednje prste savijete prema unutra i spojite ih skroz. Nakon toga pokušajte odvojiti palce. Uspjet ćete jer palci simboliziraju vaše roditelje, a od njih ćete se kad tad odvojiti. Isto možete učiniti i s kažiprstom, a on simbolizira vašu braću i sestre. Do određenih godina ste nerazdvojivi, ali i oni odlaze baš kao i vi. Sada je na redu mali prst. On predstavlja vašu djecu koju ćete odgajati sve dok i oni ne započnu svoj život. Tada odlaze od vas. I sada slijedi glavni dio. Probajte odvojiti četvrte prste. Ne ide, jel tako? Upravo zato što je mužu i ženi suđeno da cijeli život provedu zajedno. Vjerojatno se pitate zašto ste spojili baš srednje prste. E pa oni predstavljaju vas.