Zasićenje u vezi – normalna faza u odnosu

 Zasićenje u vezi - normalna faza u odnosu

Godinama ste u vezi, znate sve jedan o drugome, godinama iste obaveze, navike. Protekom vremena ljubav prelazi u naviku, rutinu i može doći do zasićenja. Opravdano sami sebe pitamo imaju li sretne veze rok trajanja.

Početak veze je uvijek najbolji. Na početku veze je sve novo, nepoznato, uzbudljivo, muškarac vam poklanja vrijeme, pažnju. Ulaskom u dublju vezu stvarate određene navike tipa srijeda je dan za kino, petkom se ide na cugu, nedjelja je vrijeme za ručak kod njegovih. Nisu to nužno loše navike. Sve postane ustaljeno, isti ljudi, ista mjesta. Većina nas je bila u situaciji kad se dogodi zasićenje. Stvarate određena očekivanja i projekcije u vezi. Seksualna veza se s vremenom gubi. Uz tog čovjeka vas sve više veže ono što ste proživjeli zajedno. Ljubav se pretvara u prijateljstvo. Najgora moguća je opcija ignorirati zasićenje. Prije ili kasnije dogoditi će se bijeg u zabranjeno voće. Bitno je da realno razmislite o svome i njegovom ponašanju i propustima. Sjednite za stol i otvoreno razgovarajte o tome gdje vas je to ponašanje dovelo i u kojem ćete se smjeru dalje kretati. Važno je vidjeti gdje je se griješilo. Odvojite vremena svakodnevno za partnera i otkrivanje novih stvari. Rasplamsajte staru ljubav na novi način.

Zasićenje je normalna faza u odnosu. Sve se može popraviti ako se ima volje pa tako i zasićenje. Ne ignorirajte ga već podsjetiti partnera zašto se on baš zaljubio u vas. Natjerajte ga da to čini svaki dan ispočetka, uživajte u odnosu jer vi to zaslužujete.