Zajedničko useljenje – veliki korak u vezi

 Zajedničko useljenje - veliki korak u vezi

Veliki korak u jednoj vezi. Stepenica više s puno prednosti, ali i mana. Odluku ne treba donositi olako i potrebno je dobro se preispitati i biti sigurni u nju.

Zajednički odmor je dobar pokazatelj kako bi mogao izgledati vaš zajednički život. Dobivamo uvid kako je s nekim provoditi 24 sata dnevno, rješavati financije, planirati stvari. Važan aspekt zajedničkog useljenja su financije. Potreban je dogovor oko prioriteta i budžeta. Ukoliko jedan partner zarađuje više od drugog kako postaviti odnose i uvjete financiranja. Način života isto može dovesti do sukoba. Napravite dogovor i uvažite želje partnera. Primjerice ako je suprotna strana društven tip za razliku od vas dozvolite mu da ponekad u zajedničkom stanu organizira druženja. Kompromisi su nezaobilazni. Postoji puno manjih problema koji će se pojavljivati tokom suživota od banalnih stvari poput hoćete li zadržati stari kauč do bitnijih tipa koliko ćete djece imati. Očekuje se od vas prilagodba i pronalazak rješenja koji će zadovoljiti oba partnera. U budućnosti vidite obitelj s tom osobom i to je jedini pravi razlog za početak zajedničkog života.

U najtežim trenutcima sjetite se onoga što vas je privuklo partneru. Osjećaje zbog kojih ste se odlučili na ovaj korak. Pronalazak kompromisa je jedino moguće rješenje i ključna pretpostavka zajedničkog života.