Za sve su krive svekrve

 Za sve su krive svekrve

Svekrve su oduvijek slovile kao zle žene koje žele uništiti ljubavni život svojeg sina. U gotovo svakom filmu i seriji, svekrve su prikazane kao loše majke jer ne dopuštaju sinu da bude sa ženom koju on želi jer one buduću snahu nisu zamišljali na taj način. Dakle, njegovu mamu trebate voljeti bez ozbira kakva je, čak i ako vam se nimalo ne sviđa, radije pretrpite to kratko vrijeme koje provodite zajedno.

Istina je kako neke majke svoje sinove zovu svaki dan i provjeravaju brine li se njegova žena o njemu. Svekrve smatraju kako snahe ne znaju dobro kuhati te misle kako njihov sin gladuje svaki dan. Ona najbolje kuha i nakon svakog ručka ili večere biste trebali pohvaliti skuhani obrok. Čak biste i trebali uzeti dvije porcije te zatražiti recept, ali je pitanje hoće li vam ga dati. Nemojte pričati kako njezino jelo nije fino. Radije prešutite i pojedite do kraja.

Odlučili ste potražiti kućnu pomoćnicu jer ne stignete sve sami, bez obzira jeste li samo vas dvoje ili imate i djecu. Nikako o tome nemojte s njom pričati jer ona smatra kako prvobitno žene ne bi trebale graditi karijeru već biti doma i odgajati djecu. Ona je sve to mogla sama i misli kako biste tako trebali i vi jer nije dopustivo da neka nepoznata žena glača košulje njezinog sina ili posprema bračnu sobu. Radije se dogovorite sa kućnom pomoćnicom da o tome ne priča nikome.

Nemojte ni u kojem slučaju spominjati vašu intimnost i detalje iz bračnog kreveta. Za nju, njezin sin je još uvijek dječak koji ne bi trebao još imati djevojku, a kamoli ženu. Ono što se događa u vaša četiri zida, neka tamo i ostane.