Veza s rastavljenom osobom – može li uspjeti

 Veza s rastavljenom osobom - može li uspjeti

Ne postoji pravilo u koga ćemo se zaljubiti, moguće je da će to biti rastavljena osoba. Kako postajemo zreliji sve više susrećemo ljude s prošlošću rastavljene osobe iza sebe.

Rastavljena osoba iza sebe ima propali brak i naučena je što je brak, veza i koliko je truda potrebno ulagati u to. Iskusna je, zrela, radi jasnu razliku između onoga što želi i onoga što joj je potrebno, realna je. Osoba koja je iz braka izišla kao gubitnik neće tako lako uletjeti u novu vezu. Oprezna je i spremna realno gledati na situaciju i paziti kako na svoje tako i na tuđe osjećaje. Osoba s iskustvom u vezama lakše prihvaća obaveze koje nosi svaka veza. Naučila je komunicirati, zna kad treba popustiti drugoj strani, potruditi će se da što lakšim putem pronađete zajedničku riječ. Naučni su pružati pažnju, razumjeti vas, vaše osjećaje, probleme, promjene raspoloženja. Jedinstveno pravilo za sve ljude ne postoji. Nekome ni iskustvo, propali brak neće pomoći da se promjeni. Postoji opravdan razlog zašto je taj brak propao i možda je krivac baš ta osoba koja je vaš novi partner. Nitko vam ne garantira da se to neće ponoviti i u vašoj vezi. Koliko vam je stalo i koliko ste spremni na rizik to znate samo vi.

Rastavljene osobe, osobe s iskustvom mogu biti daleko bolji partneri. Veza s rastavljenom osobom je izazov koji sam biramo hoćemo li prihvatiti ili ne.