Treba li vam pauza u vezi?

 Treba li vam pauza u vezi?

Zasitili ste se u vezi i razmišljate o pauzi. Sigurno je to bolja opcija nego konstantne svađe. Povremeno odvajanje vam pruža mogućnost da bolje razmislite u kojem smjeru želite da ide vaša veza.

Definitivno vrijeme za pauzu je ako u vezi više niste sretni i sve češće po glavi vam se motao prekid. Udaljili ste se od partnera, više ne provodite vrijeme zajedno, praktički i ne razgovarate ili nema seksa u vezi. Veza je počela da ima više negativnih nego pozitivnih strana. Pauza u vezi podrazumijeva da se slažu oba partnera. To je samo opcija da se razmisli o tome kako dalje. Bitna je dogovor o tome što je dopušteno za vrijeme pauze u vezi. Uključuje vremenski period trajanja pauze u vezi, način komunikacije za vrijeme pauze te mogućnost viđanja drugih osoba. Pauza služi tome da prisili partnere da se suoče s problemima u vezi.

Pauza u vezi pomaže partnerima da riješe probleme, podsjeti ih koliko se zapravo vole ili je samo jedna stepenica prije prekida. Pokaže im da među njima vladaju nesavladive prepreke.