Tko su bili slavni ljubavni parovi svih vremena?

 Tko su bili slavni ljubavni parovi svih vremena?

Neke ljubavi traju vječno, a tome se i svi nadamo kada nađemo svoju ljubav, da će ona trajati zauvijek. Ljubav je osjećaj koji nas veseli, stavlja osmijeh na lice, daje onu zaigranost i zaljubljenost koja je najviše prisutna na početku veze. Ona prava ljubav dolazi s godinama, tek s godinama možemo reći traje li ta ljubav još uvijek kao na početku veze ili je sve to bila samo navika. Ovi slavni ljubavni parovi pokazuju svoju ljubav, te koliko su obožavali jedan drugoga po svojim djelima koje su učinili. Neke njihove priče zaista su romantične, lijepe i može se reći da vraćaju nadu u onu pravu ljubav.

Princ Edward i Wallis Simpson – on je trebao postati kralja, a ona je bila amerikanka koja je iza sebe imala dva propala braka. Upustili su se u strastvenu vezu i zaljubili se, ali nisu bili u mogućnosti se vjenčati jer crkva Engleske nije priznavala njezine razvode. Princ Edward postao je kralj Ujedinjenog Kraljevstva, te je nedugo nakon toga abdicirao i odrekao se svog prijestolja kako bi bio sa svojom ljubavi života.

Princ Albert i kraljica Viktorija – njihov brak bio je dogovoren, ali se Viktorija vrlo brzo zaljubila u njega. Bili su jako zaljubljeni, te su živjeli u sretnom braku do smrti princa Alberta koji je umro od tifusne groznice. Kraljica Viktorija bila je toliko shrvana da nije pokazivala svoje lice u javnosti pune tri godine, a nakon toga je nosila crninu sve do kraja svoga života.

Kleopatra i Marko Antonije – Marko Antonije ostavio je svoju ženu Oktaviju kako bi mogao biti s Kleopatrom. Njihova je ljubav toliko bila jaka da su se vodili i ratovi samo kako bi ih se razdvojilo. Oktavijan, brat Oktavije, poveo je vojsku protiv njih. Na kraju su zajedno počinili samoubojstvo i tu je bio njihov kraj.

Richard Burton i Elizabeth Taylor – njihova veza prošla je drame, ispade. Zaljubili su se dok su bili u braku s drugim ljudima. Glumili su zajedno u par filmova, vjenčali su se, rastali pa ponovo vjenčali i opet rastali. Izuzev toga što su se rastali Richard Burton je Elizabeth Taylor prije svoje smrti ostavio pismo da je on uvijek bila ljubav njegova života unatoč svemu.

Mumtaz Mahal Begum i princ Khurram – princ se zaljubio u Mumtaz mahal kada je ona imala četrnaest godina. On je već imao dvije žene, ali je ona osvojila njegovo srce. Rodila mu je četrnaestero djece, a na zadnjem porodu je preminula. Njoj u čast izgradio je Taj Mahal.

Napoleon i Jozefina – Više te ne volim; naprotiv, prezirem te. Ti si grozna, vrlo šlampava, vrlo glupa, vrlo pepeljugasta. Uopće mi ne pišeš, ne voliš svoga supruga; ti znadeš kakav užitak mu tvoja pisma pričinjajViše te ne volim; naprotiv, prezirem te. Ti si grozna, vrlo šlampava, vrlo glupa, vrlo pepeljugasta. Uopće mi ne pišeš, ne voliš svoga supruga; ti znadeš kakav užitak mu tvoja pisma pričinjaju, a ne udostojiš se napisati mu čak ni šest redaka najbezveznijih švrljotina… Nadam se da ću te uskoro čvrsto zagrliti i obasuti te milijunima vrelih poljubaca. Bonaparte. Pismo koje je Napoleon napisao svojoj voljenoj Jozefini. Ona je bila udovica kada su se zaljubili, vjenčali su se, ali mu Jozefina nije mogla dati dijete. Napoleonu je trebao brak i dijete iz političkih razloga pa mu je dala razvod. Ostali su u dobrim odnosima. Ona je umrla od upale pluća.

Juan i Eva Peron – oni su bili politički i ljubavni par. Zajedno su promijenili političku sliku Argentine te su bili jedan od omiljenijih javnih parova. Bili su zajedno sve do njezine smrti kada je preminula od raka maternice.

Voltaire i Emilie du Châtelet – ona je bila mlada aristokratkinja, vrlo inetligentna, te je bila u braku s markizom du Châtelet. Voltaire je bio obožavan u francuskom plemstvu, bio je dramaturg i autor. oboje su bili vrlo intelektualni i njihova strast rasla je iz dana u dan. Iako je ona bila udana nalazila se s Voltaireom, a kasnije su i živjeli zajedno sve do njezine smrti. Živjeli su zajedno u kući koja je bila vlasništvo njezina vlastitog muža.

Car Nikola II i Aleksandra Feodorovna – bili su poznati po iskazivanju svoje ljubavi u javnosti, iako su se obje njihove obitelji protivile njihovoj vezi oni su bili zajedno. Carska obitelj bila je zarobljena od boljševika, a Aleksandra i car Nikola bili su zajedno pogubljeni.

Lady Emma Hamilton i Lord Nelson – ona je bila udana za sir Williama Hamiltona, a on za Fanny Nelson. Njihov prvi susret je prošao vrlo zanimljivo, ona se toliko oduševila njime da se onesvijestila. Živjeli su dugo godina u kući njezina muža.