Težak brak

Težak brak

Razmišljanje o razvodu braka svakog čovjeka baca u depresiju. Misli ste kako će trajati zauvijek, ali shvatili ste kako vaš brak nije bajka. Pitate se jeste li previše očekivali od braka? Toliko nejasnih pitanja vam se vrti po glavi i više ne znate kako nastaviti. U lošem braku lako je izgubiti samopouzdanje.

Svaki dan dobivate dokaze o tome kako je vaš partner grozan, ali svejedno ste i dalje u braku jer smatrate kako pretjerujete i da preburno reagirate na sve. Kako znati je li teško razdoblje tek jedna faza braka kroz koju se mora proći, nešto što kao par možete nadvladati ako prebrodite to teško razdoblje? Jedan od načina da to saznate je da se upitate koliko se vas dvoje zapravo volite i koliko ste oboje motivirani da se vratite na pravi put.

Svaki par mora pronaći vlastitu ravnotežu moći kako bi kontrolirali brak, a važnu ulogu imaju kulturna, vjerska i obiteljska tradicija u kojoj ste oboje odgojeni. Neki ljudi posjeduju visoku toleranciju prema značajnoj neravnoteži moći i donošenja odluka u braku, a kod drugih nije tako.