Tajne bračnih savjetnika

Tajne bračnih savjetnika

Neki stariji bračni savjetnici čak preporučuju i odvojen život pod istim krovom. Tvrde kako je to zaista pomoglo nekim parovima. Postoje i oni koji se neće ni rastati iako nisu sretni jer se boje samoće i onoga što bi im razvod mogao donijeti. I za kraj žele svima poručiti kako se bračni problemi ne mogu riješiti preko noći, pogotovo ako traju godinama. Morate imati strpljenja i volje inače nema smisla ni pokušavati.

Kada brak krene u lošem smjeru, javljaju se problemi i česte svađe. Žena i muž više ne spavaju zajedno, jedva se pozdravljaju, tada imaju bračne probleme koje moraju riješiti ako misle spasiti svoj brak. Neki će u tome uspjeti sami, bez pomoći, ali mnogi ipak trebaju stručnjaka. Vjerojatno ćete prvo reći da vam stručnjak ne pomaže jer vas on ne poznaje, ali iznenadili bi se kada biste čuli što vam sve ima za reći. Ukoliko ste se odlučili za bračnog savjetnika tada morate prihvatiti njegove prijedloge, ali i kritike.

Brojni stručnjaci kažu kako imaju svakakve parove, ali najlakši su oni koji se bez problema svađaju pred njim ili dok čekaju red. Oni koji samo šute vjerojatno su već odavno odustali od pomirdbe. Odmah mogu prepoznati kada jedna osoba ima nekoga drugoga. Čim kaži kako više nema stare strasti i osjećaja znaju kako ih ta osoba poklanja drugome. Vrlo često im kažu da nema seksa do idućeg sastanka, a tu se zapravo nadaju kako će posustati i shvatiti kako se još uvijek vole te zapaliti stari plamen ljubavi. Također, savjetuju kako je bračne probleme najbolje rješavati sa svojim partnerom, a ne prijateljima.

Naravno, postoje i one stvari koje vam stručnjaci nikako neće reći direktno. Postoje mnogi parovi koji definitivno nisu jedno za drugo i baš tada će im stručnjaci dati savjete kako bi to sami uvidjeli. Ne mogu ni oni uvijek reći što misle, ne poznaju dovoljno dobro bračni par i ne znaju kako bi reagirali. On će vam reći što vidi i kako biste svoje probleme mogli riješiti. Oni koji jesu zajedno i koji žele spasiti svoj brak, poslušat će ga i to vidjeti, ali oni koji jednostavno nisu jedno za drugo neće moći učiniti ništa po tom pitanju jer će se svađati još više i samo se duže mučiti.

Puno puta ste sigurno čuli kako ne smijete ići ljuti u krevet, ali to je ponekad dobar savjet. Naspavajte se i riješite svoj problem ujutro kada ćete biti smireni i bolje ćete moći shvatiti svoje greške, ali i greške svog partnera. Bračni savjetnici mogu prepoznati ljude koji nisu jedno za drugo, a to su oni koji svakakvim imenima nazivaju svog partnera, oni koji smatraju kako nisu uopće krivi te ne žele preuzeti odgovornost pa ni za najmanju pogrešku.