Što ne smijete dijeliti?

 Što ne smijete dijeliti?

Kada uđete u vezu tada postajete jedno. Više ne možete razmišljati samo o sebi jer je sad pored vas još jedna osoba koja vas upotpunjuje. Sa svojim partnerom sada dijelite sve, ali zaustavimo se na kratko.

Da, dijelite sve. Svoj dom, auto i druge fizičke stvari, a tu su i osjećaji, strahovi, radost, sreća, tuga. Međutim, neke sitnice moraju ostati vaše.

Koliko puta ste mogli vidjeti kako parovi dijele četkicu za zube. Mislite, ako se već ljubite i dijelite svoju slinu tada možete i četkicu. U krivu ste. Četkica zadržava najsitnije komadiće hrane koje možete prenijete u svoja usta i tako si međusobno prenosite viruse. Isto vrijedi i za britvice. Ona vam se na prvi pogled čini čista, ali kada bi ju stavili pod mikroskop svašta biste našli. Ostatke kože, dlačica pa čak i krvi. Možete se zaraziti stafilokokom, virusnim i gljiičnim infekcijama, bradavicama…)

Istu stvar čine i spužve za tuširanje i ručnici. Na spužvicama se nalaze mrtve stanice kože te ih tijekom tuširanja prenosite na svoje tijelo, a mokri partnerov ručnik sadrži bakterije koje obožavaju vlažno stanište.

I na kraju, dezodorans u stiku. Kada ga koristite dolazite u direktan kontakt s kožom i na stiku ostanu bakterije. Kada stik upotrijebi druga osoba, automatski te bakterije prijeđu na nju.