Što je bezuvjetna ljubav?

 Što je bezuvjetna ljubav?

Bezuvjetna ljubav je iskustvo koje je zapravo toliko rijetko ili ga čak nikada nismo osjetili, pa nismo ni sigurni da li je moguća, može li uopće biti stvarna.? Doista ju je teško ostvariti, ali to nas ne bi trebalo obeshrabriti, jer se za sve lijepo u životu treba i potruditi. Smatra se da je bezuvjetna ljubav jedan od najvećih životnih pothvata.

Za bezuvjetnu ljubav je nužno da zadovolji određene uvjete, nikako ju ne smijemo poistovjećivati s bezrazložnom ljubavi. Bezuvjetno ljubiti ne znači ljubim te bez razloga. Ne možemo voljeti nekoga ako ga ne poštujemo, a da bismo ga poštivali, ta osoba mora zadovoljiti neke naše kriterije. Naravno, moguće je imati patološki ljubavni odnos, ali to nema veze s ljubavlju. Što je onda bezuvjetna ljubav?Osobu moramo voljeti točno onakvu kakva jest, ne smijemo vezati svoju ljubav za ono što bi ta osoba mogla postati, odnosno što se nadamo da bi mogla postići. Naša ljubav ne bi trebala ovisiti o odnosu te osobe prema nama. Ako nekoga bezuvjetno volimo, čak nam je svejedno da li je ta osoba naš partner, prijatelj ili netko treći.

U vezi smo s osobom koju bezuvjetno volimo, ali u jednom trenutku shvaćamo da se više ne ispunjavamo kao partneri i da bismo trebali promijeniti naš odnos, jer će naš partner lakše ostvariti sreću ako nismo u ljubavnom odnosu. Ako tu osobu zbilja volimo, trebali bi biti sretni zbog nje, jer će ona učiniti pozitivan korak prema svom životu, pa čak i ako će se to negativno odraziti na nas, jer naša ljubav se neće smanjiti. Naravno da nećemo skakati od sreće, ali ćemo biti sretni jer se osoba koju volimo približila svojoj sreći, a mi smo naučili bezuvjetno voljeti.