Razmislite prije nego uđete u brak

 Razmislite prije nego uđete u brak

Još niste u braku i možda ste spašeni jer sada možete saznati što želite i s kim želite dijeliti svoj život. Mnoge žene su ušle u brak zbog nekih desetih razloga i sada žale za tim. Nemojte biti poput njih.

Bez ljubavi nema ništa. Ukoliko prema svom partneru nemate ni malo ljubavi i teško možete zamisliti život sa njime tada na brak ne bi trebali ni pomisliti.

Krivi razlozi ulaska u brak samo će vam otežati život i vas dvoje ćete više biti u ratu nego uživati u sreći.

Najčešći razlog je neplanirana trudnoća. Žena slučajno zatrudni i odmah krenu planirati svadbu. Biste li se oženili da djeteta nema? Dobro razmislite o tome jer dijete možete odgajati i van braka, a kasnije kada u tom braku dođu problemi i još je dijete tu, rastava će biti jako teška i bolna.

Ukoliko vam se vaš partner ne sviđa baš, ali nadate se njegovoj promjeni tada ćete zažaliti. On je onakav kakav je i nikakav brak ga neće promijeniti. Vi možete naći boljeg za sebe. Osobu koju ćete voljeti i željeti ćete s njim živjeti u braku i odgajati djecu. Nemojte se udavati ni zbog straha od samoće. To je još jedan loš razlog ulaska u brak. Bolje biti sam nego sa osobom koju ne volite.

Često je obitelj ta koja stvara pritisak ženama koje još nisu udane te one sklope brak sa prvim kojeg nađu samo da se maknu od njih, a često ih i obitelj prisili na brak sa osobom s kojom su u vezi. Takvi brakovi se uglavnom raspadaju.

Brak je između dvoje ljudi i njih dvoje bi to i željelo. Dakle, ako ste dugo u vezi i dobro vam je tako nemojte ulaziti u brak jer je to logičan korak prema naprijed. Ukoliko vam je sasvim dobro ovako nema smisla to mijenjati.

Financijski razlozi su također krivi za loše brakove. Teško je i skupo živjeti odvojeno te ste se odlučili za brak kako biste dijelili troškove.