Prijatelji s povlasticama – može li uspjeti za obje strane

Prijatelji s povlasticama - može li uspjeti za obje strane

Prijatelji s povlasticama definiramo kao odnos koji nije dovoljno dubok za vezu, a više je od avanture. Vrsta otvorene veze, privremen odnos pun užitaka, ali bez obaveza.

Prijatelj s povlasticama ne očekujemo ništa, a dobivamo dovoljno ako znamo isključiti se i živjeti u trenutku. Taj odnos kao i svaki drugi ima svoja pravila. Najvažnije je da ne petljate emocije. Ovaj je odnos seksualna, ali ne i emocionalna veza. Emocije ga mogu uništiti, premda je to puno lakše reći nego napraviti. U slučaju da se one pojave treba razgovarati s partnerom i ako nisu obostrane prekinuti odnos. Druga karakteristika prijatelja s povlastica je ne obaveznost. Nakon susreta niste dužni svog partnera voditi u kino, večere. Svatko ima pravo viđati s kim hoće sa strane, ne očekujte poruke, pozive, poklone. Budite diskretni, tajnost je odlika takve veze, ali joj daje i veće uzbuđenje. Komunicirajte i ako se nešto s vaše strane u tom odnosu promjeni recite partneru. Često se jedna strana zaljubi i osjeća se povrijeđenom, zaboravlja na pravila. Takav prekid je naporan kao i svaki drugi prekid i s puno zamjeranja. U praksi takvi odnosi najčešće završe zaljubljivanjem jedne strane i željom za nešto više. Vrlo moguće je da će vam taj odnos i dosaditi, postati će vam isprazan, preusmjereni ste samo na fizičko. Manje ste motivirani na traženje partnera i ulazak u pravu vezu.

Prijatelj s povlasticama nije za svakoga, ne odgovara romantičnim dušama, ljudima vezanima za ideju sretne veze on je samo fizička komponenta veze. Tko voli neka izvoli, ako ste prepoznali sebe u ovom i odgovara vam nema razloga da ne isprobate.