Pretjerana ljubomora može naškoditi vezi

 Pretjerana ljubomora može naškoditi vezi

Temelj veze je povjerenje.Mnoge žene kada vide koliko je njihov muškarac ljubomoran odustanu od veze i prekinu jer se ne žele stalno svađati i nositi sa glupim problemima koje samo oni stvaraju svojim ljubomornim ispadima bez razloga. Ljubomora je zdrava, ali u malim količinama. Na taj način vam on pokazuje kako mu je stalo do vas i da vas voli, ali ako to preraste u svađe i prepiranja, brani vam da se družite sa muškim rodom tada očito njemu to jako smeta te nema samopouzdanja.

On misli kako ćete ga ostaviti čim naiđe netko bolji ili ima nekakve traume iz prošlosti koje ga tjeraju da se tako ponaša. Pažljivo ga slušajte što vam govori jer ćete tada znati njegov pravi problem. Iskreno pričajte o tome i uspjet ćete ga riješiti. Kako biste sačuvali svoju vezu tada odredite neka pravila i sve poteze koje drugoga živciraju izbjegavajte. Možda je on ljubomoran na muškarca koji se vama ne sviđa, ali vidi kako on pokušava nešto sa vama. Tada biste mu trebali reći kako se više nećete družiti sa njim.

Uvijek budite iskreni i uključite ga u svaku aktivnost, pričajte mu o svojim problemima i uvijek mu kažite kamo idete i s kim. Ima to pravo znati, a i bilo bi u redu da to zna. Ukoliko imate teži slučaj tada se vi pravite ljubomorni na sve što on radi i kada vam kaže kako su to gluposti recite da se upravo tako i vi osjećate kada on dobije napad ljubomore. Možda mu klikeri u glavi napokon prorade.