Prava ljubav

 Prava ljubav

Prava ljubav je stabilna ljubavna veza, koja stiže kao nagrada za cjeloživotni rad. U ovom stadiju veza se nastavlja razvijati iz novih procesa, pokrenutih kako bi se udovoljilo prohtjevima borbe za moć. Partneri su naučili kako balansirati između bliskosti i odvojenosti, kako organizirati seksualni život, na obostrano zadovoljstvo, kako zajedno na učinkovit način rješavati probleme, kako razgovarati i slušati jedno drugo, da bi razumjeli različite stavove i poštivali ih.

Poslužili su se novim oblicima interakcije, kako bi više naučili jedno o drugom, posebice o ranama koje su zaradili u djetinjstvu i koje trebaju zacijeliti. Sada oboje znaju kako pružiti ljubav jedno drugom i kako je primiti.

Borba za moć je presudna prilikom stimuliranja parova da odrade što treba odraditi, kako bi se došlo do stadija prave ljubavi. Romansa i privlačnost, također pridonose ovom stadiju veze. Partneri su u stadiju prave ljubavi naučili ili se prisjetili kako vezu ispuniti darovima, komplimentima, poštovanjem, iznenađenjima i užicima. Ponovo su uveli romantiku. Vesele se međusobnom darivanju i milostivo primaju jedno od drugoga. Ponovo osjećaju privlačnost, jer znaju da se u pravoj ljubavi ona zasniva na zajedničkoj prošlosti i zajedničkoj sadašnjosti.