Povjerenje – može li se vratiti ono što je izgubljeno

 Povjerenje - može li se vratiti ono što je izgubljeno

Lijepo je vjerovati nekome, ali jednom iznevjereno povjerenje je teško vratiti. Osoba najčešće nije ljuta zbog laži već radi izgubljenog povjerenja. Za povratak povjerenja često riječi nisu dovoljne već vrijeme i djela.

Povjerenje je element svake veze. Ukoliko vas je voljena osoba lagala ili varala postoje dvije opcije: prekid ili oprost. Odlučite li se pružiti drugu priliku trebali biste zaista i oprostiti. Tiho zamjeranje je gora opcija od ljutnje. Ukoliko duboko u sebi niste oprostili teško ćete izdržati sumnje i samo je pitanje vremena kad će doći do puknuća odnosa. Povratak izgubljenog povjerenja zahtjeva vrijeme ali i trud. Osoba koja vas je iznevjerila mora se potruditi da se mijenja, greška se ne smije ponoviti. Potruditi se izbjegavati i situacije koje bi suprotnu stranu navelo da sumnja. Iskreno se ispričati te otvoreno porazgovarati o osjećajima. Dobrim, lošim stranama veze, što je grijeh uzrokovalo, ne zadovoljstvu te ga probati riješiti. Oba partnera bi trebala vidjeti situaciju iz kuta onoga drugoga.

Iskrenost i volja su potrebni za povratak izgubljenog povjerenja. Povjerenje je najlakše vratiti ako dokažemo da ništa ne skrivamo i s iskrenom željom za popravljanjem situacije.