Postoji li prava ljubav?

 Postoji li prava ljubav?

Često se osvrnemo oko sebe i ne vidimo ni jedan primjer lijepe i uspješne ljubavne veze i onda pogrešno zaključujemo da prava ljubav ne postoji. Doista je malo uspješnih, ljubavlju protkanih partnerskih odnosa. Većina nas svog partnera, kao i on nas uzima zdravo za gotovo. Ispunjavajuće trenutke smo možda imali na početku, ali vjerojatno nikad trenutke potpunog oduševljavanja jedno drugim.

Motivi za ulazak u vezu su različiti. No, koji god da je razlog u pitanju, činjenica je da u veze i brakove, često ulazimo ne poznajući ni sebe ni partnera. Za veze je to još i razumljivo, ali za brak se nikada ne bi smjeli odlučiti samo zato jer tako valjda mora biti. To što mnoge veze i brakovi nemaju veze s ljubavlju, nije dokaz da ljubav ne postoji, nego je rijetka. Ako dokaze da prava ljubav postoji tažimo gledajući oko sebe, nećemo baš previše vidjeti. Ali ako znamo voljeti, oko sebe ćemo vidjeti mnoge ljude koji znaju voljeti, jer ćemo privlačiti baš takve ljude i znati ćemo ih prepoznati. Prepoznat ćemo njihov jezik, jezik ljubavi. Isto tako, ako ne volimo sebe, nećemo ni primijetiti ljude koji znaju voljeti, čak i ako smo okruženi njima, jer naš unutarnji doživljaj sebe stvara svijet koji ćemo doživjeti.

U vanjskom svijetu ima i ljubavi i strahova, pobjeda i poraza, uspjeha neuspjeha, ljepote i ružnoće…, a samo o nama ovisi što ćemo vidjeti, čemu ćemo pozornost pokloniti.? Prava ljubav itekako postoji, ali na nama je da je stvorimo.