Početak zajedničkog života parova

 Početak zajedničkog života parova

Ključni trenutak moderne veze je zajednički život. Strah i nervoza su normalni pred takvu odluku. Strpljenje, ljubav, kompromisi su elementi koji moraju biti prisutni kod takve odluke.

Odluka o zajedničkom životu velika je odluka za oboje. Stvarnost je obično manje romantična. Zajedničko useljenje donosi i brojne neugodne razgovore primjerice financije. Teško je se dogovoriti oko njih, pravi izazov. Napravite ljestvicu prioriteta i podijelite troškove. Živjeti je najbolje na neutralnom terenu. Organizacija je bitna. Raspodjela kućanskih poslova potrebno je što prije dogovoriti. Neki to podijele i savršeno funkcioniraju dok kod drugih radi samo jedna strana i pitanje je vremena kada će nastati ne zadovoljstvo. Zajednički birajte stvari za vaš novi dom i naoružajte se kompromisom. Moguće je da ćete se morati odustati od nekih stvari ili dopustiti partneru da izabere nešto što po vama i nije najbolja opcija. Ne zaboravite na dobre strane zajedničkog života kao mogućnost stalne prisutnosti partnera, vaš kutak, poboljšanje seksualnog života.

Zajednički život odnosno njegovo planiranje i realizacija donose mnogo neprospavanih noći, svađa, kompromisa. U najgorim trenutcima sjetite se koliko volite partnera i prednosti zbog kojih ste se odlučili na ovaj korak.