Paulo Coelho – najbolji ljubavni citati

 Paulo Coelho - najbolji ljubavni citati

Brazilski romanopisac, te autor poznate knjige Alkemičar koja je prevedena na osmadeset jezika. Primio je brojne nagrade, izdao 30 knjiga, te je prodao preko 150 milijuna knjiga diljem svijeta. Dolazi iz Brazila, a njegova jedina želja u životu je bila postati pisac što je na kraju i ispunio.

Najbolje je osjetiti bezuvjetnu ljubav koja nas okružuje i pustiti da suze teku. Te suze nisu ni radosnice ni založnice. To su suze koje peru našu dušu.

Moramo prihvatiti ljubavne geste najbližih. Moramo dopustiti da nam netko pomogne, da nam da snagu za dalje. Ako tu ljubav prihvatimo čista, ponizna srca, shvatit ćemo da ljubav nije darivanje ili primanje, nego je važno biti dio ljubavi.

Ljubav nas može dovesti u pakao ili u raj, ali uvijek nas nekamo odvede. Treba je prihvatiti jer je ona hrana našega postojanja.

Srce odlučuje, i što odluči je, bez sumnje, ono što vrijedi.

Voli se jer se voli. Nema nikakva razloga za ljubav.

Oni koji vole očekujući nešto zauzvrat, samo gube vrijeme.

Ljubav ima svoj vlastiti glas i govori sama za sebe.

Onaj tko voli mora znati izgubiti sebe i ponovno se pronaći.

U ovom svijetu samo ljubav zaslužuje baš sve. Ostalo nema nikakve logike. Pobjednik je sam.

Na svijetu uvijek postoji jedna osoba koja čeka onu drugu, bilo da je nasred neke pustinje ili usred velikog grada. A kad se te osobe sretnu i njihovi se pogledi ukrste sva prošlost i sva budućnost gube svaki značaj. Samo postoji taj trenutak i ta nevjerojatna sigurnost da je sve stvari pod suncem ispisala jedna ista ruka, ruka koja je stvorila po jednu dušu blizanku za svaku osobu i koja je u njima probudila ljubav bez koje ni jedan san ljudske rase ne bi imao smisla.

Ovo su samo neki od citata poznatog portugalskoga autora, a njegova djela, knjige svakako treba uzeti u ruke i pročitati. Provjerite zašto je jedan od najvećih pisaca današnjice.