On je ovisnik

 On je ovisnik

Zaljubili ste se u njega, ali kasnije ste shvatili kako je ovisnik. Možda je tijekom veze postao ili se opet vratio starim porocima. Teško saznanje koje vas tjera na ozbiljno razmišljanje o vašoj vezi s njim.

Ukoliko ga stvarno volite i želite mu najbolje tada ga nemojte odbaciti čim saznate nešto takvo već mu radije pomognite. To može biti ovisnost o drogama, alkoholu, tabletama, klađenju. Trebate prvo porazgovarati s njime o tome i natjerati ga da vam kaže svoje brige i probleme. On mora vidjeti kako je netko uz njega i kako vam se uvijek može povjeriti.

Zatim ga savjetuje i recite kako je najbolje potražiti stručnu pomoć ukoliko ne može sam. Možete se i sami raspitati kakve sve ustanove postoje i koji su najbolji načini. Porazgovarajte sa doktorom ili psihijatrom te se informirajte i predložite mu rješenja.

U takvoj vezi nije samo on taj koji ima problem, već i polako vi postajete nesigurni. Dečko ovisnik može loše utjecati na vašu psihu i emocije. U vašem slučaju vam treba samo osoba koja će vam pomoći nositi se sa takvim problemom jer srećom vi nemate nikakvu ovisnost.