Odijevanje u drugim zemlja

 Odijevanje u drugim zemlja

U nekim zemljama zakonom je zabranjeno određeni način odjevanja, a time i razni odjevni komadi odjeće. Tako dakle, u Turskoj su zabranjene marame oko glave i šalovi. Čak 10.000 studentica je izbačeno sa faksa jer su se bunile i nosile šalove. Ukoliko želite tamo studirati tada biste takve komade odjeće morali ostaviti kod kuće jer vam očito neće trebati. Ako odlučite otići u Floridu tada trebate znati da na plaži donji dio tijela ne smije pokazivati više od trećine mesa, a gornji više od četvrtine polutke. Kazna je više od 500 dolara ili čak tri mjeseca zatvora.

Iako još pisanih zakona nema, u Kambodžiji je zabranjeno pokazivati noge na tv-u. Možete zaraditi otkaz ili ukor. Policajcima se to svidjelo te su počeli provoditi taj nepisani zakon i na ulici. Svi znamo kako većina ljudi sve pokupi sa televizije, pa vjerojatno će onda krenuti nositi i suknje normalne dužine. U Uzbekistanu su muškarci bili ti koji su odlučili stat na kraj golotinji, iako bi se većini to svidjelo. Kazali su kako se ne mogu koncentrirati na predavanja zbog djevojaka koje dolaze sa golim pupkom, kratkim hlačama, a često znaju obući i bijelu ili usku majicu bez grudnjaka. To je sve zabranjeno nositi, osim grudnjaka naravno. Uvedena je obveza nošenja grudnjaka svakoj ženi i djevojci.

Djevojke u Japanu pobrale su puno toga od Američkih djevojaka i sada su kratke minice, platinasta plava boja kose, prenapadna šminka postale dio svih njih. Ako baš žele stavljati na sebe toliko pudera neće im nitko zabraniti, ali hoće obuću. Previsoke su te nemaju osjećaja kada voze auto i trebaju stisnuti pedalu. Broj nesreća je porastao i dalje raste, a zbog visokih štikli žene se moraju više sagnuti kada ulaze u auto i tada im se vide gaćice. Kazna je od 7000 jena što je oko 60 eura.