Nevjera je uvijek bolna i teška

 Nevjera je uvijek bolna i teška

Spašavanje veze nakon prevare zaista je težak proces. Nevjera uništava svaku vezu i bolno je čuti kako vas je netko prevario.

Prevare je bitan uzrok raznih situacija poput pijanstva, loše veze, ljutnje. Bitan je pokazatelj kaje li se ta osoba i što bi napravila kada se nađe u istoj situaciji. Kod spašavanja veze potrebna je obostrana želja i trud.

Uzmite si vremena i dobro razmislite prije nego donesete konačnu odluku. Osjećaj povrijeđenosti je razumljiv za prevarenu stranu, ali treba ostaviti ponos sa strane jer je često on kriv za loše odluke.

Postavite se i jasno reci svoje zahtjeve i očekivanja. Ukoliko je potrebno, razdvojite se na određeno vrijeme, ali ako ste odlučili oprostiti trebate krenuti ispočetka i ponovo izgraditi povjerenje. Staru vezu ostavite sa strane i krenite ponovno. Radite na sebi i partneru, mijenjate stvari, riješite probleme, pogotovo one koji su uzrokovali prevaru. Jednom oproštenu prevaru ne treba nikad spominjati.

Oprostiti je doista teško, a zaboraviti još teže. Nevjera ostavlja duboke tragove, ali često se jednostavno dogodi. Nije svaka nevjera razlog za prekid već za brojne promjene. O vama ovisi kako ćete postupiti u kojoj situaciji.