Ljubomora i njezina svjetla strana

 Ljubomora i njezina svjetla strana

Nema osobe kojoj je ljubomora nepoznat pojam. Emocija u kojoj postoji strah od gubitka voljene osobe. U određenoj je količini poželjna za vezu jer otkriva koliko je osobi stalo.

Poželjna je samo u granicama normale. Otkriva nam pravo lice partnera odnosno njegove stavove, mišljenja te osjećaje prema partnerici. U dugogodišnjim vezama je jedan od načina izlaska iz rutine. Podsjeća osobu šta joj veza znači, pokretač strasti u krevetu. Ljubomora je i pokazatelj koliko smo drugima poželjni. Poljuljava partnerovu sigurnost činjenicom kako bi rado drugi zauzeli njegovu poziciju. Osobe čiji partneri nisu nimalo ljubormorni imaju osjećaj da u vezi nešto ne štima. Najčešće ih taj osjećaj ne vara. U trenutcima napada ljubomore bitno je ne brzati s zaključcima. Promisliti i vidjeti kako bismo mi postupili u partnerovom položaju te tek onda suočavati drugu stranu s mogućom optužbom.

Koliko god voljeli partnera i vjerovali mu u određenom trenutku ćete osjetiti ljubomoru. To je normalna stvar ako je u zdravoj količini odnosno samo još jedan pokazatelj koliko je partneru stalo.