Ljubavne svađe – što nikako ne smijete reći naglas

 Ljubavne svađe - što nikako ne smijete reći naglas

Svađe su dio svačijeg života. Bilo da se događaju u braku, vezi ili obitelji, a tada se ponekad izgube živci te svakakve riječi počnu izlaziti iz usta. Ima nekih koji se mogu kontrolirati, a opet, mnogi jednostavno ne mogu suzdržati bijes. Upravo tada kažu nešto što zapravo ne misle. No, ipak treba te se naučiti kontrolirati kako i znati što nikako ne izgovarati.

Ti si idiot, glupan..

Ružne riječi i pogrdni opisi kojima ćete dovesti svađu na opasnu razinu i time pokazujete kako ga u tom trenutku ne poštujete i spremni ste mu dati ružan nadimak koji može utjecati na čovjeka.

Želim rastavu!

Kada netko izjavi ovu rečenicu tada je problem zaista postao ozbiljan. Takve riječi će uvijek ostati u zraku, a vašem partneru će se uvijek vrtiti po glavi jer niste sigurni koliko je to ozbiljno mislio.

Ukoliko imate djecu i njega uključite u raspravu tada ne želite priznati da ste i vi pogriješili. U svađi su obje strane jednako krive i ne postoji glavni krivac. Budite oprezni pred djecom i nikada nemojte dopustiti da vide vašu svađu i prepirke. Također, puno puta vam se dogodilo da ste rekli kako je sve u redu, ali u sebi vrištite. Partner će to skužiti stoga nije pametno lagati. Mirnim razgovorom možete sve riješiti i objasniti svoje emocije i osjećaje te reći sve što vam smeta.

Nikada u svađi nemojte uspoređivati svoga partnera sa drugom osobom ili roditeljima. Svako dijete nešto zamjera svom roditelju i najgore im kad ih netko usporedi jer oni te sitnice žele popraviti i ponašati se drugačije. To izbjegavajte pod svaku cijenu.