Kako razmišljaju muškarac i žena?

 Kako razmišljaju muškarac i žena?

Muški i ženski mozak se jako razlikuje. Ponekad koliko god se trudili ne možemo shvatiti što točno druga strana misli i želi.

Poznata razlika je da se muškarci bolje snalaze u prostoru i vremenu dok su žene brbljavije, ali i znaju slušati. Žene imaju široko vidno polje. Njihov mozak je puno bolji u planiranju i organiziranju te znaju kontrolirati svoje ponašanje.

Žene imaju i puno bolju memoriju. Bolje će zapamtiti sliku i riječi od muškaraca. Imajte to na umu kada vam muškarac sljedeći put zaboravi na rođendan ili godišnjicu.

Razmjenjuju puno više informacija te su sposobne otkriti neverbalnu komunikaciju. Negativna strana neizravnog komuniciranja je nesporazum. One će lakše prepozanti laže li muškarac i naravno, to već svi znaju, mogu raditi više stvari istovremeno.

Muškarci se uistinu bolje snalaze u prostoru te imaju bolje vizualno pamćenje, lakše će prepoznati okolinu i uvijek nađu pravi put bez obzira koliko su daleko od njega.

Muško vidno polje je suženo poput tunela stoga se oni usredotoče samo na bitne stvari i događaje. Uvijek obavljaju jednu po jednu radnju. Njihovo razmišljanje je analitično i vrlo jednostavno, rijetko kada kompliciraju stvari.

Ako muškarac ima neki problem i šuti o njemu ne mora to odmah značiti nešto negativno već u toj situaciji žele biti sami i razmisliti.

U prosjeku žene žive duže, ali muškarci su ti koji žive sretnije. Muški mozak je prosječno deset puta veći od ženskog ali to apsolutno ništa ne znači. Većina veza je naviknuta na muško-ženske razlike i svatko voli svoju drugu polovicu sa svim manama i vrlinama.