Kako preživjeti razvod?

 Kako preživjeti razvod?

Dokazano je kako svaki četvrti brak završava razvodom, a često je jedina moguća opcija kada stignu veliki problemi. Puno bolje od forsiranja nečeg što jednostavno ne funkcionira. Takva odluka nikada nije lagana i donosi težak period u životu.

Najteži trenutak je saznanje kako više nema smisla nastaviti i zatražiti razvod. Problem će uvijek biti veći ako imate djecu. Nakon razvoda stiže depresija, tuga, neuspjeh bol, razočaranje. To je sasvim normalno i tada trebate pustite da vrijeme učini svoje. Uzmite si vremena za sebe i sagledajte cijelu situaciju.

Usredotočite se samo na sebe i sve što vas vesele. Osjećaje nemojte držati u sebi već ih podijelite sa ljudima koje volite i koji su već bili u sličnoj situaciji. Na taj ćete način lakše funkcionirati i donositi razumnije odluke.

Vrijeme će učiniti svoje i ubrzo ćete opet biti na pravom putu. Kasnije ćete shvatiti kako je ovo najbolja odluka koju ste donijeli. Krenite naprijed i ne gledajte iza sebe. Ukoliko mislite kako je to potrebno, zatražite stručnu pomoć. Sve se događa s razlogom i ne možete protiv života. Kada se jedna vrata zatvore, druga se otvore.