Kako planirati zajednički život?

 Kako planirati zajednički život?

Kada se odlučite živjeti zajedno tada se odlučujete za jedan vrlo važan korak. Najveći korak moderne veze. Većina osjeća strah i nervozu prije nego se odluče za taj korak jer nisu sigurni hoće li to uspjeti. Počnu im se vrtiti p glavi različiti scenariji, pogotovo oni loši. Kako to dogovoriti bez ikakvih problema i stresa? Strpljenje, ljubav i kompromisi su elementi koji moraju biti prisutni kod takve odluke.

O takvoj odluci je bitno razgovarati. Počinjete zajednički život stoga trebate ozbiljno razgovarati. Stvarnost je obično manje romantična. Uz zajednički život dolaze i brojni neugodni razgovori kao što su financije. To je pravi izazov, oko njih se teško dogovoriti.

Trebali bi napraviti ljestvicu prioriteta i podijelite sve troškove. Organizacija je vrlo bitna što se tiče tog pitanja. Potrebno je što prije dogovoriti tko će i kako obavljati kućanske poslove. Mnogi parovi si međusobno pomažu dok kod nekih samo jedna strana to radi. Zajednički morate donositi odluke vezane za vaš život i stan. Od nekih stvari ćete morati odustati, a i dopustiti svom partneru mogućnost odabira koji možda po vama i nije najbolja opcija.