Hoćete li uvijek biti sami?

 Hoćete li uvijek biti sami?

Većina će ljudi koji nemaju baš prevelike sreće u ljubavi kriviti druge osobe, poput svojih roditelja. Tu je krivo djetinjstvo, loša iskustva i još mnogo toga. Sve to utječe na čovjeka i njegove životne odluke i ljubavne odabire, ali to ga ne može u potpunosti odrediti.

Istraživanje je pokazalo kako mlade djevojke razvedenih roditelja nemaju previše samopoštovanja niti samopouzdanja te im je teško ostvariti dublju ljubavnu vezu sa muškarcem. Razvod roditelja je bio veliki stres u njihovo životu i utjecao je na njihove odluke, ali postoje i one koje su to napokon prihvatile i shvatile kako to više nije njihov život te da neće dopustiti da ih razvod obilježi zauvijek. Razvodi su ponekad neizbježni, jednostavno nema nikakve šanse za pomirenje i jedina preostala odluka je rastava braka. Na to se ne može utjecati, a definitivno ne možete znati hoće li se to dogoditi ili ne.

Kako je pokazalo istraživanje, sve te žene kao djeca pretrpjele su velik stres zbog razvoda roditelja. No neke od njih kategorički su odlučile u određenom trenutku života da će u ljubavi biti sretne te da više neće patiti. One su razvile čitave strategije kojima je svrha bila osigurati im sretniji ljubavni život. Unatoč naporima i trudu, rezultati se nekad ne dogode. Ukoliko niste emocionalno zdravi tada je logično kako će vaše veze završiti neslavno. Prvi korak je prihvaćanje samo sebe i upoznavanje svojih misli, osjećaja i razmišljanja.