Činjenice o zajedničkom životu

 Činjenice o zajedničkom životu

Počeli ste sa svojim partnerom razmišljati o zajedničkom životu. Veza traje već neko vrijeme i mislite kako imate budućnost. Razmislite dobro prije ovog velikog koraka kako biste bili sigurni da ne radite veliku grešku. Donesite zajedničku odluku, ali samo zbog sebe. Nemojte dopustiti da druge osobe ili problemi budu razlog vašeg zajedničkog života.

Morate to učiniti radi sebe i jer vi tako želite. Važno da ispitate sami sebe i vidite ima li veza budućnosti. Ukoliko je odgovor potvrdan neka pakiranje krene. Također, prije nego krenete živjeti zajedno morate shvatiti kako svatko ima neke svoje dobre i loše navike i to je teško promijeniti stoga će ih biti potrebno prihvatiti.

Nemate isti ukus pa ćete se morati naučiti prilagođavati jedan drugome. Trebate pronaći ravnotežu i dogovoriti se oko svega u stanu. Kako će stan izgledati i tko će ga urediti? Dogovorite se oko plaćanja računa jer je to bitno raspraviti prije zajedničkog života kako biste mogli funkcionirati bez problema kada taj trenutak dođe.

Svoj život i osobni prostor dijelite sa drugom osobom stoga na neki način više nemate puno privatnosti kao prije. Nitko ne kaže da morate promijeniti svoje životne navike, ali morat ćete ih prilagoditi novom načinu života. Nema više izlaženja bez da se javite jedan drugome. Naravno da ne trebate tražiti dopuštenje, ali se barem trebate javiti jedan drugome prije izlaska.