Brak

Brak

Brak definiramo kao životnu zajednicu muškarca i žene. Postavlja se pitanje kako održati tu zajednicu kroz život. U početku je sve lijepo, zaljubljeni smo, sigurni da je to osoba s kojom želimo provesti život. S druge strane smo svjesni činjenice koliko brakova završava razvodom. Zanima nas tajna uspješnog braka.

Prva pretpostavka sretnog braka je komunikacija. Nedostatak komunikacije koju prati slušanje i razumijevanje kao sastavnice česti su problem brakova. Upornost pri rješavanju prepreka, učenje na greškama, zajedništvo čine drugu pretpostavku uspješnog braka. Rješavanje problema je nešto što se uči kroz cijeli život. Razgovorom i prihvaćanjem mana, grešaka idete pravim putem. Kako konstantno treba raditi na vezi tako treba raditi i na održavanju strasti u braku. Odvojite vrijeme za partnera, prepustite se i eksperimentirajte. Pazite na to da oba partnera imaju svoje vlastito vrijeme. Vrijeme posvećeno onome što vas veseli. Nikad ne uzimajte partnera zdravo za gotovo. Ponašajte se prema njemu isto onako kako i vi očekujete da se on prema vama ponaša. Nemojte uroniti u rutinu, naviku. Trudite se zabavljati zajedno, radite ono što se radili na početku veze. Ne zaboravljajte one stvari koje su vas privukle partneru.

Tajna sretnog braka je iskren dijalog u kojem se poštuju stavovi i emocije oba partnera tj. onaj koji rješava sve probleme i nedoumice.