Bez ljubomore nema veze, ali i tu se zna pretjerati

 Bez ljubomore nema veze, ali i tu se zna pretjerati

Ljubomora je sasvim normalna stvar između muškaraca i žene. Postoji u svakoj vezi i svakom braku, ali razlikuje se u količini. Ljubomorom pokazujete kako vam je stalo do druge osobe, ali se ona razlikuje kod žena i muškaraca. Svakodnevni kontakt sa nekom drugom osobom ili sumnjivo ponašanje žene ili muškarca izaziva ljubomoru.

U svemu postoji granica pa tako i u ljubomoroi. Morate paziti kako ne biste prešli tu granicu jer tada nastaju veliki problemi u braku i vezi te se vaš odnos počne klimati. Taj odnos tada postaje zamršen. Prevelika ljubomora može dovesti do velikih svađa pa čak i do prekida. Nesuglasice morate znati riješiti. Ljubomore će uvijek biti, ali morate znati granicu ukoliko želite ostati u vezi.

Većina muškaraca će biti ljubomorni ako pomisle da bi njihova partnerica mogla imati seksualni odnos sa nekim drugim, neko tek običan preljub baziran samo na emocijama. Nitko ne želi da njihova partnerica ima intiman odnos sa neki drugim, to je sve stvar evolucije. Kod žena je sasvim druga priča, one su više uznemirenije emocionalnom nevjerom kada tjelesnog odnosa nije ni bilo.